Приказ на предметите според таг: tehnologija

Факултетот за информатика при УГД учествува на 3D/VR виртуелниот саем „IoT трендови во 2020", што ќе се одржи од 7 до 9 јули 2020 година.

Објавено во Технологија

Како резултат на продлабочената соработка меѓу УГД и Мајкрософт студентите и вработените на Универзитетот имаат можност бесплатно да се стекнат со сертификати за Microsoft Azzure, софтвер за Cloud Computing и да бидат дел од менторска програма за Visual Studio.

Објавено во Технологија

Факултетот за информатика на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип ќе биде домакин на вториот државен FIRST LEGO League натпревар на Република С. Македонија.

Објавено во Технологија
Среда, 25 Декември 2019 11:04

Обуки за компостирање во Пробиштип

Откако на почетокот на декември во Пробиштип беа монтирани двете компостерски единици набавени по проектот БИООТПАД во кој Универзитетот „Гоце Делчев“ е партнер, веќе е извршена и обука на претставниците од ресторани и хотели и институции кои ќе одлагаат органски отпад во една од компостерките.

Објавено во Технологија

Компанијата „Маркарт“ донираше опрема од областа на автоматиката на Електротехничкиот факултет.

Објавено во Технологија
Страница 2 од 16
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…