Приказ на предметите според таг: tehnologija

Група инженери кои работат на проектот „Атриас” на Универзитетот во Орегон се фокусирани на решавање на проблемот со движењето на роботите. Тие се надеваат дека овие двоножни машини еден ден ќе чекорат како луѓе.

Објавено во Технологија
Вторник, 14 Февруари 2017 09:30

(ВИДЕО) Првиот 3Д печатен мост во светот

Посетителите на еден мадридски парк од неодамна можат да го видат првиот пешачки 3Д печатен мост во светот.

Објавено во Технологија
Понеделник, 13 Февруари 2017 10:36

Телефоните ќе детектираат рак на кожата

Компјутерските експерти од Стенфорд креирале база на податоци со 130 илјади слики од кожни заболувања и „истренирале“ еден посебно направен алгоритам да препознае (потенцијален) рак на кожата.

Објавено во Технологија

Со помош на напредна технологија, научниците од Универзитетот Шангдон, Кина, и Универзитетот во Калифорнија создадоа нова хартија за која нема да има потреба од мастило. Печатењето ќе се врши со помош на УВ светлина.

Објавено во Технологија

Фондот за иновации и технолошки развој го објави четвртиот Повик за поднесување предлог-проекти за инструментот за кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва „старт-ап“ и „спин-оф“ и за кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации.

Објавено во Технологија
Страница 6 од 16
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…